PRZECHOWYWANIE CHLEBA W DOMU - najlepszy sposób

Jak przechowywać pieczywo każdego dnia to częsty temat rozmów zarówno kobiet jak i mężczyzn dbających o zdrowie
i ekologiczny tryb życia. Pojawia się również na forach internetowych oraz opisywany jest na blogach przez licznych
wielbicieli kuchni, chleba oraz osoby zajmujące się tworzeniem kulinarnych inspiracji.

Najczęściej konsumenci przechowują pieczywo w foliowej torebce przyniesionej ze sklepu czując podświadomie,
że to nie jest najlepszy sposób.
Duża część używa tradycyjnych chlebaków wykonanych z różnych materiałów takich jak
drewno, stal, plastik, o mniej lub bardziej designerskich kształtach.
Jednak w obu przypadkach chleb szybko wysycha i łapie pleśń.

Dla uzyskania bardziej ekologicznego efektu niektórzy zawijają świeże pieczywo w lnianą ściereczkę lub w zwykły woreczek z lnu.
Te sposoby jednak nie rozwiązują w pełni problemu czyli chleb dalej schnie.


Wszystkie wymienione powyżej metody nie spełniają w pełni oczekiwań wielbicieli zdrowego, świeżego, pachnącego pieczywa!
Jak i czym je zastąpić? Na to pytanie nie łatwo znaleźć odpowiedź, ale nam się udało.

Odpowiedź brzmi: CHLEBOWY WOREK amarene

Stworzyliśmy
CHLEBOWY WOREK amarene, w którym doskonale przechowuje się chleby, bułki, bułeczki, bagietki.
Dzięki zastosowanej technologii pieczywo dłużej pozostaje świeże, przedwcześnie nie pleśnieje i zachowuje walory smakowe.

Podstawowe zalety:

- jest wygodny w użyciu
- łatwy w utrzymaniu higieny
- zabezpiecza pieczywo przed zbyt wczesnym czerstwieniem
- ogranicza rozwój pleśni
- nie wymaga dużo miejsca w kuchni
- kolorystycznie można go dopasować do wnętrza
- pieczywo można w nim podać na stół
- sprawdza się jako upominek i niezobowiązujący prezent
- ładnie opakowany w tekturowe, ekologiczne pudełko
- ma przystępną cenę

Chlebowy Worek - Wzór i Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez licencji od producenta jest zabronione.
Copyright amarene.pl